Böcker om ekonomi

Ta kommando över din ekonomi med hjälp av läsning av informativa och intressanta böcker.

Böcker om ekonomi finns i många former och riktar sig både till dig som vill lära dig att leva billigare för att kunna spara mer, dig som vill tjäna pengar på börsen och allt däremellan. Det finns mycket information och ekonomiska tips att läsa på nätet. Men vissa supertips finns endast i böcker. Dessutom har läsning många hälsofördelar, så att läsa en bok om ekonomi ger dig inte bara chansen att bli rik, utan du kommer även att minska dina stressnivåer.  Här finner du tips om böcker som handlar om ekonomi, privatekonomi, aktier och sparande.

Ekonomi är grunden till våra liv och hela världen. Utan en fungerande ekonomi fallerar samhället. Och utan god privatekonomi försvåras ditt liv. Det handlar inte om att man behöver vara rik, utan snarare att ha så att det räcker, och lite till för att bygga en buffert. Att rikedom skulle ge direkt lycka är inte alls sant. Men att pengar eliminerar många problem är högst sant. Pengar är för många ett stressande moment. Att aldrig mer behöva tänka i dom banorna kommer att göra dig lite gladare och mindre fundersam.

Börja läs nu – ju tidigare du börjar läsa böcker om ekonomi, desto snabbare kommer din ekonomi att bli bättre. Även för dig som inte söker efter en förändrad ekonomisk situation kan det vara intressanta att läsa böcker inom området. Det är inte bara konkreta tips som hjälper dig, utan vissa av dessa böcker innehåller även information om hur världen är uppbyggd på ekonomi, hur aktier fungerar och mycket mer. Intressant läsning för alla. Läs en bok om ekonomi och förändra ditt liv, eller din kunskap om världen och din syn på den.

 

Böcker om aktier

Att bli en börshaj är något som kan vara extremt belönande. Prickar du in att köpa några aktier som sedan stiger kan du tjäna rejält med pengar på det. Dock är det viktigt att ha kunskap om börsen. Hur det fungerar med aktiehandel, hur du bör tänka, vilka aktier du ska köpa, skatter, kostnader och mycket mer. Det är inte bara att köpa aktier och blir rik, då hade alla gjort det. Men det går! Att läsa böcker om ämnet är ett väldigt bra sätt att skapa sig kunskapen som behövs. En mycket bra bok om aktier är Den enkla vägen : bli rik och fri med aktier. Den är skriven av Marcus Hernhag och Arne Talving, två stora namn inom aktier. De delar med sig av tips och råd för hur du ska tjäna så mycket som möjligt på aktier.

 

Bli grymt rik på aktier!

Bli grymt rik på aktier! är en bok som är skriven av Anders Haskel. Här slår han hål på myten om att du måste ta höga risker för att kunna bli rik på aktier. Denna bok handlar istället om att placera pengar på börsen för ett långsiktigt ändamål. I den här boken kommer du inte lära dig hur du blir rik över en natt genom att riskera hela ditt kapital. Detta är istället en långsammare variant av växande aktier. Boken går igenom säkrare kort som mer eller mindre garanterar att du tjänar pengar på din aktier. Allt handlar om analyser och du får lära dig hur du ska tänka.

 

Böcker om sparande

Att spara pengar är något som vi alla bör göra. Oavsett ekonomisk situation är det viktigt att ha ett sparande. Både för framtiden, men även om något oväntat skulle hända här och nu. Det kan vara svårt att veta hur mycket man ska spara i månaden och hur stort sparande man ska bygga upp. Men framför allt är det svårt att veta hur man ska spara pengar och var pengarna ska placeras. En bra bok om detta är Spara mindre – får ut mer : tre steg som får dina sparpengar att växa skriven av Claes Hemberg. Det är en bok som bygger på placeringen av dina pengar. Du behöver inte spara mycket, men du behöver placera pengarna rätt. Pengarna kommer då att växa och du får i slutändan ut mer än om du hade sparat mer, fast på ett vanligt bankkonto.

 

Lura hjärnan att spara: Få råd med dina drömmar

De flesta böckerna om sparande fokuserar på hur du ska placera dina sparpengar för att de ska växa och bli värda så mycket som möjligt. Men boken Lura hjärnan att spara: Få råd med dina drömmar fokuserar på hur du ska tänka för att spara mer pengar. Så innan du börjar att placera dina pengar i fonder eller aktier kan det vara bra att läsa den här boken för att ens få ihop några pengar att placera.

Boken är skriven av Elin Helander som är kognitionsvetare och expert inom beteendeekonomi. I boken får du lära dig hur vi luras att köpa saker som vi egentligen varken behöver eller ens vill ha. Extrapriser och reor får oss att handla en massa onödiga saker som sedan inte ens kommer till användning. Affärer gör allt för att vi ska vilja handla, och det är vanligt att de lyckas väldigt bra. Detta är en bok som är nyttig för de flesta av oss att läsa, inte bara de som slösar. Överdriven konsumtion är aldrig bra, vare sig du har råd eller inte. Läs denna bok och se hur ditt tankesätt förändras nästa gång du går in i till exempel en mataffär eller en klädaffär.

 

Böcker om privatekonomi

Privatekonomi inkluderar alla aspekter i din personliga ekonomi. Till exempel inkomst, sparande, aktier, lån och köp. Hur ska dessa balanseras på bästa sätt för att skapa ett gynnsamt ekonomiskt klimat i ditt hushåll? Bygg En Förmögenhet: Fixa Familjens Ekonomi är en bok som tar upp detta. Bakom boken ligger Joel Bladh. Vill du inte läsa separata böcker om alla olika ämnen inom privatekonomi så är en bok om generell privatekonomi perfekt. Och denna bok är en bra början och innehåller information och faktiska tips som är användbara i livet. Denna bok finns att låna på biblioteket

 

Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång

Detta är en bok som går emot de tankesätt som många har om pengar, och hur man ska bli rik. Den har sålts i fler än 9 miljoner exemplar världen över och är en av de böcker om ekonomi som har sålts mest. Boken är skriven av Robert T Kiyosaki och han berättar om erfarenheter från hans egna liv. Hans pappa, Poor Dad, brukade säga till honom att han skulle gå i skolan, utbilda sig, jobba hårt och spara pengar. Och att framgång och rikedom då skulle komma. Detta är ett vanligt sätt att se på pengar. Men är det verkligen så det måste vara? Nej, inte enligt denna boken! Han har en extra pappa, Rich Dad, som hoppade av skolan och gick sin egen väg och blev rik. Även Robert T Kiyosaki går emot alla normer för att test lyckan. Blir han rik? Ja. Låt dig inspireras av denna banbrytande bok och dess syn på livet.

 

Böcker om ekonomi

De flesta böckerna om ekonomi handlar om hur du kan förbättra din ekonomi. Men det finns även böcker som handlar om ekonomi rent generellt, och är mer faktaböcker eller historieböcker. Ett exempel på detta är Naziguldet och de invigdas hemlighet som är författad av Marcus Wallén. Detta är en bok som handlar om andra världskriget med fokus på ekonomi. Frågan om vad som hände med allt det värdefulla som judarna blev plundrade på under denna hemska tid tas upp och en skattjakt påbörjas. En intressant bok oavsett, men speciellt om du har ett intresse för ekonomi.

 

Vägen till din första miljon : alla kan bygga en egen pengamaskin

En miljon kronor låter mycket, men enligt Tobias Schildfat som har skrivit boken Vägen till din första miljon : alla kan bygga en egen pengamaskin, är det fullt möjligt för alla att bli miljonärer. I boken får du lära dig hur du ska bygga din egna så kallade pengamaskin. Tobias Schildfat har både praktisk och teoretisk erfarenhet av detta och delar med sig av sina tips för att du ska få en tryggare och bättre ekonomi med mer pengar. Boken har på senare tid uppdaterats och innehåller nu även samtal med personer som har läst boken och startat sina egna pengamaskiner. Så infallsvinklarna är bredare nu när informationen kommer från flera håll, och personer som faktiskt har gjort detta. Bli en av dessa miljonärer med hjälp av Tobias bok.

böcker om ekonimo