Böcker om att spara pengar och dra in på fasta kostnader

Böcker om att spara pengar och dra in på fasta kostnader

Ibland kan man behöva läsa böcker kring råd och tips för att komma igång och spara pengar. Det finns många bra böcker på området som ger dig alla tips du behöver för att kunna minska dina fasta kostnader. I denna artikel kommer vi ge de bästa alternativen på böcker för att spara pengar bok, läs vidare:

  • Böcker som fokuserar på fasta kostnader
  • Boken som dina pengar vill att du ska läsa
  • Så här kan alla svenskar bli miljonärer
  • Spara pengar: experternas 323 bästa tips
  • Få råd med dina drömmar

Böcker som fokuserar på fasta kostnader

Många böcker på marknaden, inklusive ”Mer pengar för pengarna: spara, låna och försäkra som de verkliga experterna” fokuserar på att man ska spara in på de fasta kostnaderna. Exempel på fasta kostnader kan vara:

  • Matkostnader
  • El, värme, vatten och andra räkningar
  • Hyra eller bolån
  • Internet, mobiler och andra abonnemang
  • Kostnad för transport som bil eller kollektivtrafik.

Information tagen av Stockblogs.se som tipsar om sex olika fasta kostnader.

Några första åtgärder skulle alltså kunna vara att försöka omförhandla sitt bolån med banken eller byta till ett billigare mobil- eller internetabonnemang. Ofta går det även att spara in en hel del pengar på sina matinköp, genom att veckohandla och sätta upp en budget.

Fler tips i ”boken som dina pengar vill att du ska läsa”

Flera som sparar pengar har inte som mål att bli rika utan att ekonomin ska gå runt på ett tryggt sätt. Då kan ”boken dina pengar vill att du ska läsa” vara ett hett tips. Här går du flera bra exempel på hur du kan optimera din privatekonomi, efter just dina förutsättningar. Den tar även upp vanliga fällor som är lätta att hamna i som lån och skulder – och hur du undviker att hamna där.

Förbättra din privatekonomi med ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer”

Böcker med fokus på ekonomi har olika vinklar, som till exempel ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer”. Detta har blivit en klassisk guide för hur du kan förbättra din privatekonomi, både på kort och lång sikt. Författaren till boken är Per H Börjesson som själv byggt upp investmentbolaget Spiltan Invest till ett av Sveriges främsta bolag. Han fokuserar mycket på enkla principer, men att det inte kommer gratis utan att det är du själv som måste göra jobbet. Boken tar upp såväl eget sparande som hur man ska tänka när man investerar i fonder och aktier.

Hitta rätt väg för dig med över 300 olika tips

En annan tillgänglig bok som säkerligen kommer att tilltala många är ”Spara pengar: experternas 323 bästa tips”. En av författarna bakom denna bok har fått smeknamnet ”Sveriges snålaste man”. Han och författarkollegan Christina Sahlberg har samlat inte mindre än 323 tips. De lever efter principen, ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Ofta handlar det om små förändringar i din vardag som kan spela väldigt stor roll för din privatekonomi. Det finns även tips som kräver lite större ansträngning, men som kan ge snabbare resultat.

Spara pengar bok om hur du kan nå dina drömmar

Om du behöver en extra push för att nå dina ekonomiska drömmar kan boken ”Få råd med dina drömmar” vara precis det som krävs. Denna bok riktar sig främst till lite yngre personer, men alla kan ha nytta av tipsen. Den fokuserar mycket på den konsumtionshysteri som råder i samhället och hur enkelt det är att ryckas med i köphetsen. Författaren Henrik Johansson vill istället ge dig kunskap att hantera din privatekonomi och spara utan att låta dig påverkas av andra. Boken tar upp allt från ett traditionellt sparande till aktier och andra investeringar.